Courgette

Black Beauty

De courgette ‘Black Beauty’ is donker van kleur en heeft een stevige smaak. Een courgette bevat oa. Vitamine B,C, E en K en antioxidanten (oa. IJzer) en vezels.
EET TIP:
Deze courgette is lekker om te roerbakken met paprika, aubergine en knoflook. Of snij lange plakken, bestrijk deze met olijfolie, voeg een beetje zeezout en zwarte peper toe en grillen maar. Dit kan in de grillpan, op de barbecue of in de oven.

Long Green Trailing

De courgette ‘Long Green Trailing’ heeft een frisse en neutrale smaak. Een courgette bevat oa. Vitamine B,C, E en K en antioxidanten (oa. IJzer) en vezels.
EET TIP:
Heerlijk om courgette soep van te maken.
Of schaaf lange dunne plakken en gebruik ze als lasagnebladen.

Western Sunrise

De courgette ‘Western Sunrise’ is mals en sappig van smaak. Een courgette bevat oa. Vitamine B,C, E en K en antioxidanten (oa. IJzer) en vezels.
EET TIP:
Ideale courgette om te vullen met bv een gefruit uitje, knoflook, vruchtvlees van de courgette, gehakt en stukjes tomaat.

Raven F1

De courgette ‘Raven F1’ heeft een neutrale smaak en is mals en sappig. Een courgette bevat oa. Vitamine B,C, E en K en antioxidanten (oa. IJzer) en vezels.
EET TIP:
Heerlijke mini courgette pizza’s met verschillende ingrediënten. Beleg de courgette pizza’s bijvoorbeeld met pesto, geraspte kaas, salami of rode ui.
Of maak eens een lekkere en lichte wrap met courgette, feta, dille en bosui.