Eetbare Bloemen

Borage

Zowel de bloem, als het blad van de  Borage, ook wel bekend als komkommerkruid, heeft een frisse komkommerachtige smaak. Het bevat oa. Vitamine A en C, IJzer, Magnesium, Koper, Mangaan, Kalium en Natrium .
EET TIP:
Het blad en de bloemen zijn lekker in salade en de bloemen geven deze tevens een vrolijke noot. De bloemen zijn ook een leuke toevoeging aan het dessert.

Scharlei

De smaak van Scharlei, ook wel Muskaatsalie genoemd, is warm aromatisch, prikkelend, kruidig en iets bitter . Het bevat oa. Vitamine A en C, Calcium en IJzer.
EET TIP:
De bloemen zijn rauw eetbaar en lekker door de sla of in de thee.
Het blad geeft rauw, gebakken of gekookt een sterke, warme, aromatische smaak en geur aan (vlees)gerechten. De bladeren kunnen ook worden gedoopt in beslag en gebraden worden tot verrukkelijke beignets!

Oost-Indische Kers

Van de Oost-Indische Kers zijn zowel het blad als de bloem eetbaar. Het blad heeft een fris pittige smaak. De bloem smaakt fris, licht peperig en pikant. Het bevat oa. Vitamine C, D, E, IJzer, Jodium en Kalium.
EET TIP:
Heerlijk door een salade. De bladen zijn ook lekker in combinatie met tomaat of fijngemalen door een roomkaas. De bloemen zijn tevens een vrolijke toevoeging aan het gerecht en zijn tevens smaakvol en gezond.

Hyssop Agastache

De Hyssop Agastache, ook wel Dropplant genoemd, heeft een zacht zoete, anijs smaak met een geur van drop. Het bevat oa. Vitamine A, B en C, Calcium, Kalium, Koper en Honing.
EET TIP:
De prachtige bloemen kunt u gebruiken als garnering of voeg ze eens toe aan uw salade. Met de blaadjes van de plant kunt u een heerlijk thee maken, maar ze zijn ook lekker in een salade of in een dessert.

Viola F1 mix

De smaak van de vioolbloem is lichtzoet en zacht. Het bevat een kleine hoeveelheid vitamine C, E en K.
EET TIP:
De bloemen maken van elk gerecht een feestje. Lekker op de salade, gebak en op een dessert. Ook leuk in een drankje.

Wilde Marjolein

Wilde Marjolein heeft een scherpe, pittige en kruidige smaak. Het bevat oa. Vitamine C, E en K, Mangaan, IJzer en Calcium.
EET TIP:
De bloemen van de Marjolein kunt u gebruiken om bijvoorbeeld thee mee te maken. Of suiker de bloemen eens voor bij een dessert.
De blaadjes zijn lekker in pastasauzen, chili con carne, gerechten met aardappels zoals ovenschotels of een gerechten met kip.
Marjolein is zeker gemengd met munt erg lekker in een aardappelsalade, maar het geeft ook tomatensalade een eigen smaak.

Salie

De smaak van Salie is lichtbitter . Het bevat oa. Vitamine A en C, Calcium, IJzer en Rozemarijnzuur.
EET TIP:
Zowel van de bloemen van de plant, als van de bladeren, kunt u een heerlijke thee maken.
Gebruik Salie om een lekker kruidige marinade te maken. Salie is ook heerlijk in mediterraanse gerechten.